img

­čĄŁ Raport Anual 2023: Cum am contribuit la sus╚Ťinerea Jocului Responsabil


├Än calitate de sponsor al Asocia╚Ťiei pentru Joc Responsabil, asocia╚Ťie sprijinit─â financiar de industria jocurilor de noroc din Rom├ónia, ADMIRAL Rom├ónia a continuat s─â sus╚Ťin─â ╚Öi ├«n anul 2023 demersurile acesteia de a realiza ╚Öi implementa programe specifice referitoare la efectele practic─ârii jocurilor de noroc ╚Öi raportarea social─â la acestea.

Programele existente au continuat cu succes ├«n anul ce s-a ├«ncheiat (Joc Responsabil: 531 solicitari de ├«nscriere ├«n program, Consiliere 24/7: 5141 apeluri (├«nregistr├ónd o mic─â sc─âdere fa╚Ť─â de anul anterior), Antrenat de Majorat: 1736 elevi participan╚Ťi la seminarii ╚Öi Grupuri Suport: 100 de participan╚Ťi).

├Än anul 2023 au fost ├«nregistrate 1942 de apeluri c─âtre Call Center din care 533 au reprezentat solicit─âri de ├«nscriere ├«n program, cele mai multe fiind din Bucure╚Öti ╚Öi Ilfov (comparativ cu popula╚Ťia regiunii). ├Än 2023, fa╚Ť─â de 2022 a crescut num─ârul solicit─ârilor din Bucure╚Öti ╚Öi Ilfov, Transilvania ╚Öi Moldova, cele din Banat, Crisana ╚Öi Maramure╚Ö au stagnat, iar cele din Oltenia ╚Öi Muntenia au sc─âzut.

ADMIRAL Rom├ónia sus╚Ťine Asocia╚Ťia ├«n canalizarea eforturilor pentru a stimula cultura de prevenire a unui comportament patologic de joc, ╚Öi totodat─â, ├«n abordarea unei st─âri de echilibru legat─â de jocurile de noroc prin campanii ╚Öi ac╚Ťiuni de promovare ╚Öi con╚Ötientizare.

Pe parcursul anului trecut au fost lansate și programe noi, precum:

– Training pentru angaja╚Ťii din industrie: 120 de participan╚Ťi (din s─âlile de joc, agen╚Ťiile de pariuri ╚Öi din call center/customer support);

– ÔÇ×Navig├ónd ├«n Siguran╚Ť─â – prevenirea dependen╚Ťei de jocuri de noroc, tehnologie ╚Öi combaterea bullying-ului pentru tineriÔÇŁ – primul program sus╚Ťinut din fonduri publice, co-finan╚Ťat de Prim─âria Sectorului, cu scop educativ. La sesiunile programului au participat 3777 de elevi ╚Öi 1058 de adul╚Ťi.

S-a reu╚Öit cre╚Öterea cu succes a num─ârul de ╚Öedin╚Ťe gratuite de consiliere psihologic─â, urm├ónd a fi extins, gradual, odat─â cu dezvoltarea programului.

├Än total au fost oferite 626 de sedin╚Ťe de psihoterapie, iar peste 400 de persoane au venit pentru prima dat─â la consiliere. Cei mai mul╚Ťi solicitan╚Ťi (din noiembrie 2021) sunt din Bucure╚Öti (390).

Pe l├óng─â dezvoltarea programului ÔÇťJoc ResponsabilÔÇŁ, Asocia╚Ťia este implicat─â ╚Öi ├«n diverse programe de responsabilitate social─â, iar cu ajutorul unei echipe profesioniste de psihologi, psihoterapeu╚Ťi ╚Öi speciali╚Öti asist─â juc─âtorii cu probleme de dependen╚Ť─â legate de jocurile de noroc ╚Öi ofer─â ╚Öedin╚Ťe de evaluare ╚Öi terapie pentru juc─âtori ╚Öi familiile acestora.

Pentru a fi la curent cu pulsul pie╚Ťei ╚Öi al industriei ╚Öi pentru a-i ├«ntelege c├ót mai bine pe cei ce apeleaz─â la ajutorul Asocia╚Ťiei, echipa de psihologi, psihoterapeu╚Ťi ╚Öi speciali╚Öti cu ajutorul c─ârora se asigur─â asisten╚Ťa terapeutic─â a juc─âtorilor particip─â ├«n mod regulat la traininguri, cursuri ╚Öi workshop-uri.

Astfel, prin proiectele pe care le deruleaz─â, Asocia╚Ťia Joc Responsabil ├«nchide cercul: de la educa╚Ťie ╚Öi preven╚Ťie (prin programul Antrenat de Majorat derulat ├«n licee), p├ón─â la consiliere psihologic─â.