img

„Navigând în siguranță” – un proiect educațional recomandat de ADMIRAL România


În calitate de sponsor al Asociației pentru Joc Responsabil, asociație sprijinită financiar de industria jocurilor de noroc din România, ADMIRAL România susține demersurile acesteia de a realiza și implementa programe specifice referitoare la efectele practicării jocurilor de noroc și raportarea socială la acestea.

Programul “Joc Responsabil”, lansat de Asociație, este punctul de referință al industriei de jocuri de noroc din România și pilonul de responsabilitate față de jucători. Cu sprijinul membrilor săi fondatori, precum și a altor susținători din piață, Asociația Joc Responsabil elaborează și implementează programe de educare și prevenție a dependenței de jocuri de noroc precum și de consiliere psihologică a persoanelor care au depășit limita recreațională a practicării jocurilor de noroc. 

Un studiu recent arată că în luna iulie a acestui an au fost primite doar 125 de apeluri la Call center (cu 11% mai puțin față de luna anterioară și cu 7% mai puțin față de aceeași lună a anului anterior), din care 38 au fost pentru înscrierea în program (cu 15% mai mult față de luna anterioară, respectiv cu 32% mai mult față de aceeași lună a anului anterior). Cele mai multe apeluri s-au înregistrat din București, Ilfov și Dobrogea.

Pe lângă dezvoltarea programului “Joc Responsabil”, Asociația este implicată și în diverse programe de responsabilitate socială, iar cu ajutorul unei echipe profesioniste de psihologi, psihoterapeuți și specialiști asistă jucătorii cu probleme de dependență legate de jocurile de noroc și oferă ședințe de evaluare și terapie pentru jucători și familiile acestora.

Pentru a fi la curent cu pulsul pieței și al industriei și pentru a-i întelege cât mai bine pe cei ce apelează la ajutorul Asociației, echipa de psihologi, psihoterapeuți și specialiști cu ajutorul cărora se asigură asistența terapeutică a jucătorilor participă în mod regulat la traininguri, cursuri și workshop-uri.  

ADMIRAL România vă invită să participați la seria de conferințe susținute de către dr. Cristian Andrei, dedicate părinților, profesorilor și publicului larg concepute special pentru proiectul “Navigând în siguranță”. Aceste sesiuni vor aborda teme esențiale legate de dependența de tehnologie, jocuri de noroc și combaterea bullying-ului, oferind strategii și soluții pentru a naviga în siguranță în lumea digitală.

Verificați programul și locațiile evenimentelor, fie că sunt în săli de festivități sau online, și alăturați-vă discuțiilor esențiale pentru siguranța și binele tinerilor, aici.

Astfel, prin proiectele pe care le derulează, Asociația Joc Responsabil închide cercul: de la educație și prevenție (prin programul Antrenat de Majorat derulat în licee), până la consiliere psihologică pentru cei afectați de adicții sau bullying (prin proiectul “Navigând în siguranță”).